Римпекс фирмен блог
 • мар
  18

  Какво трябва да имаме предвид при избора на гаражна врата?

  Безопастността , надежността и качеството  на гаражната врата са показатели които не трябва да пренебрегвате.Цената е важен фактор в избора на врата но по важно е да   знаете за какво харчите парите си.Масова практика е инвеститора да избира вратите само по  най ниската пазарна цена понеже се интересува единствено от ниската себестойност а не от качеството.След което бъдещите собственици в 70% от случаите подменят гаражните врати с нови .Никой не се замисля че по този начин всъщност е платил цената за врата от най-високо качество без да го е получил.Същевременно всеки купувач е наясно че след заветната покупка ще продължи да инвестира допълнително колосални средства.Всичко това прави изключитено висока стойноста  на стройтелството в България  сравнено с качеството в другите европейски страни.Затвърждава се мнението че всичко тука е менте понеже в рамките на две години всички новозакупени имоти са за генерален ремонт.

   Истината е че ще си спестите до 30% от стойноста ако ползвате услугите на консултанти с експертни познания в областа на стройтелството които да са независими и необвързани с продавача.

   
   (Какво трябва да имате предвид при избора на гаражна врата.

  Каква трябва да е вратата?

  Гаражните врати се проивеждат в голямо разнообразие от механични системи,тип на изолация и степен на уплътнение но всички трябва да отговарят на минималните изисквания за безопастност.Вратата се избира по броя отваряния за денонощие като от това зависи  избора на механична система и тип на автоматиката.Най-честата грешка при избора е несъоразяването с цикличноста което води бързото износване на гаражната врата и множество механични проблеми или висока цена за индустрилна врата без това да е необходимо

   Има ли значение дебелината и изолацията?

    Най голямо значение за температурните загуби имат уплътнителите-ако преминаването на външния въздух е безпрепятствено дебелината и изолационните свойства губят своето значение

  Има ли значение за вас колко бързо се отваря и затваря вратата на гаража ви?


  Повечето хора не държат на високата скорост, но в случай че искате бърза врата, трябва да сте готови да заплатите по висока цена.Механичната система на гаражната врата трябва да позволява високоскоростно движение.

  Каква е безопасността на вратата?
  Всяка система за отваряне и затваряне на врата за гараж би трябвало да има опция за автоматично връщане и сензор за препятствия. Автоматичното връщане представлява настройка, която предпазва хората и вещите от защипване под затварящата се врата. Сензорът за препятствия, който представлява лъч, минава през долната част на отвора на вратата, и когато някой или нещо застане на пътя на лъча, вратата автоматично се отваря.

  Какви аксесоари са ви необходими?
  Има всякакви видове аксесоари, които можете да вземете за вашата гаражна врата. Ролин  код в дистанционното управление е особено сигурно и препоръчително. Това е технология, която позволява всеки път при употребата на дистанционното управление, да се подменя кодът за достъп. Това намалява възможността крадци да открият кода ви за отваряне на гаражната врата. Повечето производители вече предоставят тази опция. Пасивен достъп е друга възможност, която ще подсигури гаража ви. Това е възможността вратата да се отваря и затваря просимити карти или тагове които четеца разпознава от голямо разтояние. Това е доста удобно, когато  не искаш да носиш дистанционното със себе си. Друг авангарден метод е разпознаването на коли и хора е по оптичен път чрез камера с необходимия софтуер .Разполагаме и с най високото стъпало за пълна автоматизация,контрол и управление на всички процеси в вашата сграда,като при инсталирането не е необходимо никакво допънително окабеляване.Системата позволява управление през интернет или мобилен телефон като изпраща безплатно информация за всяко настъпило събитие в текстови вид,също така можете следите или управлявате видео камери и алармени  системи.Нищо не може да случи без вие да разберете.

  Още нещо, за което трябва да помислите, са резервиране с батерии за автоматичното отваряне на гаражната врата. Ако бъде прекъснато електрозахранването (може да се случи по време на дъждовна или снежна буря), вашата гаражна врата няма да може да се отвори и вие ще бъдете принудени да я отворите ръчно, ако не сте си осигурили батерии.
  Друга важна подробност е автоматично затваряне на гаражната врата. Това е разкошно решение на проблема, когато има опасност да забравите вратата си отворена, тръгвайки на работа сутринта, или ако се връщате късно през нощта. Автоматиката на вратата ще затвори, в случай че вие пропуснете да го направите.

  No Comments

Leave a reply